| Paradicsomos húspuding receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sovány, darált sertéshús 2 tojás 1 dl paradicsomlé 1 fej vöröshagyma 1 kis zellercikk csipetnyi nádcukor ízlés szerint só, a forma kikenéséhez 1 evőkanál kókuszolaj és 1 evőkanál szezámliszt Elkészítés: Egy hosszúkás, szögletes formát az olajjal kenjünk ki, majd hintsük be szezámliszttel. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a sóval, a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a paradicsomlevet, és a lereszelt vöröshagymát. Finom lyukú reszelőn belereszeljük a zellert, majd a keményre vert tojáshabbal összeforgatjuk. A habos masszát óvatosan a darálthúshoz vegyítjük, és addig forgatjuk, kevergetjük, amíg egyneművé nem válik. Beleöntjük a kikent formába, és a tetejét simára egyengetjük. Egy mély edénybe háromujjnyi vizet töltünk, és az előmelegített forró sütőbe téve felforraljuk, majd a megtöltött formát beleállítjuk. Fedetlenül addig gőzöljük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. A formából még forrón deszkára borítjuk. Tanácsok: Hidegen vékony szeletekre vágva kitűnő reggeli, tízórai vagy vacsora. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |