| Weimari piritós receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 15 dkg császárszalonna, 2 evőkanál olaj, 3 vöröshagyma (30 dkg), arasznyi póréhagyma (15 dkg), 2-3 dkg fokhagyma, 1 csomó metélőhagyma, 12-15 dkg emmentáli sajt, 2 tojás, só, bors, 1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió és kömény, 4 nagy szelet rozskenyér (nem kell túl vastag Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágva olajon kisütjük. A vöröshagymát (fél)karikákra, a pórét vékonyra, fokhagymát és metélőhagymát durvára vágjuk. Ezeket a szalonnára szórva közepeses lángon 10 percig pároljuk, hagyjuk kihűlni. A sajtot a felvert tojással összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, köményt, hagymát. A kenyérszeleteket a masszával megkenjük, tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 180 fok, 15 perc) aranysárgára sütjük. Tanácsok: Valamivel tovább tart a melegszendvics elkészítésénél, de talán érdemes megpróbálni. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |