| Padlizsánkrém sült paradicsommal receptEgytálételek Hozzávalók: 1 szép nagy padlizsán 2 érett paradicsom 4 gerezd fokhagyma 3 evőkanál joghurt olívaolaj só őrölt színes bors fél citrom héja és leve Elkészítés: A padlizsánt félbevágjuk, a húsát beirdaljuk, megsózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Sütőlemezre tesszük a paradicsommal és a hámozatlan fokhagymagezdekkel együtt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Ha letelt az idő, kivesszük, kicsit húlni hagyjuk, majd a padlizsán húsát kanállal kivájjuk, a paradicsomok bőrét lehúzzuk, a fokhagymákat kinyomjuk a héjból, és mindezt keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot (tejföl is lehet), kevés olívaolajat, a citrom levét és reszelt héját, valamint ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük, majd lehűtjük. Pirítóssal vagy hasábokra vágott zöldségekkel kínáljuk előételként vagy vacsorára. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |