| Őzsonka csípős-tormás majonézzel receptHozzávalók: 40 dkg őzsonka 1 tojássárgája 1 evőkanál kristálycukor 1 dkg mustár 1,5 dl olaj ecetes torma citromlé snidling őrölt fehér bors só Elkészítés: Készítsünk majonézt a tojássárgájából, a kristálycukorból, a mustárból, csipetnyi sóból, őrölt fehér borsból és az olajból. Néhány csepp citromlevet, ízlés szerint ecetes tormát és ugyancsak ízlés szerint wasabit (japán torma) keverjünk hozzá. Finomra vágott snidlinggel ízesíthetjük még. Barna kenyérből süssünk hozzá toastot, és díszítsük színes salátalevelekkel. Őzsonka helyett használtunk bátran más, jó minőségű füstölt sonkát is. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |