Tutireceptek.hu fejléc

Őzsonka csípős-tormás majonézzel recept

Kategória:


Hozzávalók:
40 dkg őzsonka
1 tojássárgája
1 evőkanál kristálycukor
1 dkg mustár
1,5 dl olaj
ecetes torma
citromlé
snidling
őrölt fehér bors


Elkészítés:
Készítsünk majonézt a tojássárgájából, a kristálycukorból, a mustárból, csipetnyi sóból, őrölt fehér borsból és az olajból. Néhány csepp citromlevet, ízlés szerint ecetes tormát és ugyancsak ízlés szerint wasabit (japán torma) keverjünk hozzá. Finomra vágott snidlinggel ízesíthetjük még. Barna kenyérből süssünk hozzá toastot, és díszítsük színes salátalevelekkel.
Őzsonka helyett használtunk bátran más, jó minőségű füstölt sonkát is.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrém majonézzel » Káposztasaláta majonézzel » Rántott sajt majonézzel » Gombasaláta majonézzel
» Céklasaláta majonézzel » Gombás szarvas-steak » Jászberényi birkapörkölt » Fácán forgónyárson
» Párolt-sült nyúl vadasan » Gombás vaddisznóragu » Babgulyás vadász módra » Fenyőmagos bélszín nyárson
» Kecskepörkölt » Sajtkrémes vadkacsamell » Gyümölcsös vadkacsa » Fácánpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.