| Ötfűszeres kacsa szilvával, édesburgonyával receptLevesek Hozzávalók: A kínai ötfűszer-keverékhez 2 ek bors (szecsuáni) 8 db csillagánizs 2 ek édesköménymag 1 ek szegfűszeg 1 ek fahéj A kacsacombokhoz 1 db kacsacomb 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék 1 fél narancsból nyert narancslé 1 kis db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál só 25 dkg édesburgonya (szezonban sütőtökkel is helyettesíthető) 0.5 ek juharszirup 15 dkg szilva 1 teáskanál nádcukor (szükség szerint) Elkészítés: A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát. Tepsibe helyezzük a combokat, bőrükkel felfelé (akkora tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott hagymát, a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát, majd köréjük locsoljuk a narancs kifacsart levét. Előmelegített sütőben megsütjük. A szilvát közben kimagozzuk, félbevágjuk, ha savanykás, nem elég édes, megszórjuk nádcukorral is. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a juharsziruppal. A kacsacombokat 1 óra múlva kiszedjük a tepsiből, az alattuk felgyűlt zsírt kiöntjük, úgy, hogy csak 1-2 evőkanálnyi maradjon, majd beleszórjuk az édesburgonyát és a szilvát. Összeforgatjuk a tepsi alján maradt fűszeres zsiradékkal és hagymákkal, majd a tetejére helyezzük a kacsacombokat, ismét bőrrel felfelé. 160 C fokos sütőben további 1 órán át sütjük, sütés közben időnként meglocsoljuk a combokat a felfogott zsiradékkal. (a sütés vége előtt 15 perccel már ne locsolgassuk, mert nem lesz ropogós a bőr). A sült kacsacombot a mellette sült édesburgonyával és szilvával tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |