| Mennyei puncsos tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 5 ek cukor 6 ek finomliszt 1 ek étolaj Töltelék: 3 ek baracklekvár 20 dkg babapiskóta 2-3 dl tej és kávé keveréke 10 dkg mazsola rumba áztatva 2 ek kakaópor Továbbá: 3 ek baracklekvár Bevonathoz: 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor 18 dkg vaj 15 dkg porcukor Elkészítés: Piskóta készítés: A tojásokat jó 10 percig habosítsuk a cukorral egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá az étolajat, majd szitáljuk bele a lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe egyengetjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Fordítsuk egy porcukorral meghintett konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és még melegen tekerjük fel. Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni. A mazsolát áztassuk be rumba. A tejeskávéba mártogassuk bele a babapiskótákat, majd tördeljük össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a lecsepegtetett mazsolát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még cukrot, de a babapiskóta már édes, ezt vegyük figyelembe. A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe. Máz készítése: A cukrot, a vajat és a tejet vízgőz felett keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, keverjük alaposan össze, majd a teljesen lehűlt tekercset vonjuk be a mázzal. Tegyük vissza hűtőbe amíg a máz is megdermed, majd szeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |