| Lekváros keksztekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg darált háztartási keksz 15 dkg baracklekvár 10 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja 1 evőkanál rum Krém hozzávalói: 15 dkg vaj 15 dkg porcukor 2 evőkanál rum 2 tojás sárgája kristálycukor Elkészítés: A fenti összetevőket összegyúrjuk. Egy pergamen papírt tiszta, vizes konyharuhával átdörzsölünk. Az átdolgozott kekszet kb. 1 cm vastagságban téglalap alakban szétnyomkodjuk. Az elkészített krémmel megkenjük. Jó szorosan feltekerjük, miközben a papírt lehúzzuk róla. Legalább fél napra, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Miután pihentettük: A 15 dkg vajat keverőtálba tesszük, forró víz fölé téve kissé megpuhítjuk és habosra keverjük. Részletekben hozzáadjuk a rummal megöntözött porcukrot, a 2 tojás sárgáját és minden részlet után jól eldolgozzuk. Gombócokat is készíthetünk ebből az anyagból. A megáztatott kekszet összedolgozzuk a krémmel. 1-2 órán át hideg helyen pihentetjük. Két diónyi gömböket formálunk a masszából. A gombócok közepébe kimagozott meggyszemet teszünk. Kristálycukorba megforgatjuk. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |