| Gombás zakuszka receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg. erdei gomba 1 kg. vöröshagyma 1 kg. pradicsompaprika, 1 kg. zöldpaprika 1 liter étolaj, 1,5 liter paradicsomlé, só, őrölt fekete bors, nátrium benzoát ( vagy szalicil) 2 evőkanál citromlé Elkészítés: A megtisztított, megmosott és szeletelt gombát sós, citromos vízben megfőzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megdinszteljük, üvegesre pároljuk. A mosott, tisztított paprikát ledaráljuk és lassú tűzön melegitve a levét elpárologtatjuk, majd az egészet a hagymához adjuk. Összekeverjük az egészet a gombával, a paradicsomlével, izlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt fekete borssal, majd 20 - 25 percig főzzük, állandóan kevergetve. Előmelegített üvegek aljára tartósítót szórunk, majd belerakjuk a masszát és a tetejét is tartósítóval látjuk el, és lapkával az üveget lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig. , Tanácsok: A mennyiségek kívánság szerint csökkenthetők az arányok megtartásával. Igen jól felhasználható ételek készítéséhez. Az anyag felbontva hűtőben tárolandó. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |