| Ököruszájleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg ököruszály, 1 l húsleves, 30 dkg leveszöldség, késhegynyi kakukkfű, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 8-10 szem bors, 1 kupica konyak, 1 kanál zsír, 1 kanál liszt, 1 kanál vaj, 1 tojás, só. Elkészítés: A farkat az ízeknél feldarabolom és a zsírral és a hagymával tepsiben sárgára pirítom. Felöntöm a húslevessel, beleteszem a fűszereket és a sót és puhára főzöm, utána leszűröm. Lezsírozom, a konyakkal megbolondítom, utánasózom. A vajból, a lisztből és a tojásból galuskát készítek és a levesben tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |