Tutireceptek.hu fejléc

Nikujaga recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
4-5 közepes szem krumpli
3-4 vékonyabb sárgarépa
2 fej lila hagyma
1,5 dl száraz fehérbor
1 dl szójaszósz
10 dkg borsó
2-3 ek olivaolaj
curry por

Elkészítés:
A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst. Kevergetve fehéredésig sütöm, hagyom, hogy körbezárja a külső kéreg a hús rostjait. Ezután ráteszem a hagymát, a sárgarépát, majd pár percnyi pirulás után a krumplit is.
Felöntöm a szójával és a száraz fehérborral, megszórom a curryvel, és jól összekeverem, hogy az ízek mindenhová eljussanak. Mérsékelem kicsit a lángot, fóliával letakarom a serpenyőt, és hagyom puhulni az egészet. Nem kell neki nagyon hosszú idő, és érdemes is figyelni rá, hiszen akkor jó, ha nem főnek nagyon szét a zöldségek. A főzés utolsó fázisában rádobom a zöldborsót is, annak már igazán csak pár perc kell.
Érdemes megkóstolni, ha a szaftja esetleg nem elég sós, akkor lehet még ízesíteni, bár a szója is tartalmaz sót.


A receptet beküldte: bbyke


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pagoda-lakoma » Magyaros tepsis krumpli * » Babos-zöldséges pulykacomb » Cukkinis finomság
» Zöldséges csirkemell » Csirkés töltött padlizsán » Töltött pikáns sertésszelet » Kacsahúsos rizottó
» .Spárgatekercs » Sonkával töltött batyu » Pékpecsenye » Római csirkemáj
» Gombával rakott sertésborda » Rakott húsos zöldség » Burgonyás töltike » Csirkehúsos tészta spenóttal


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.