| Gombával rakott sertésborda receptEgytálételek Hozzávalók: 4 szelet borda só bors olaj 30 dkg gomba 1 közepes hagyma kakukkfű 15-20 dkg sajt 1-2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A bordákat kiklopfolom ,besózom és borsozom, majd félreteszem egy kicsit. A gombát felszeletelem, úgy mint a hagymát is. Olajat hevítek egy serpenyőben és a hagymát megpirítom rajta. A gombát ráteszem a hagymára, sózom és borsozom közben . Átkeverem és hagyom párolódni. Elég sok nedvességet fog engedni, ezt el kell párolni , s addigra már puha.is lesz. Egy másik serpenyőben kis olajat melegítek és a karaj szeleteket rárakom.Mindkét oldalon hirtelen szép pirosra sütöm.A fokhagymát most teszem bele. Kb: 1-1. 5 dl vizet öntök alá is puhára párolom.Kevés folyadék maradjon alatta. Egy közepes tepsit kiolajozok és egymás mellé teszem a karaj szeleteket.A gombás hagymát elosztom rajta és a tetejére gazdagon reszelt sajtot szórok. A sütő grill részén kb: 15-18 perc alatt megpirítom. Ízlés szerinti körettel lehet kínálni. Burgonyapüré, rizi-bizi, párolt rizs. Tanácsok: Aki szereti a füstölt sajtot adhat hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |