| Nasi Goren (fűszereres sűlt rizs) receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg rizs 40 dkg főtt csirkehús vagy sült sertéshús 4 evőkanál olaj 15 dkg vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 kiskanál csípős paprikakrém 1 kiskanál gyömbérpor 1 csipetnyi curry 1 csipetnyi szerecsendió 20 dkg rák só 1 késhegynyi bors 1 pirospaprika Elkészítés: A rizst folyó vízben szűrőn keresztűl alaposan megmossuk, ezután kb. 15 percig főzzük. ( ne túl puhára) A csirkét kicsontozzuk, és kockákra vágjuk. Az olajat nagyobb serpenyőbe felhevítjük, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kissé megpiritjuk rajta, majd hozzáadjuk a füszereket és a csirkehúst. Az egészet tobább pirítjuk. Ha van rák azt is beletesszük, majd a rizst is, sót is és jól összekeverve együtt piritjuk az egészet. Tálalás előtt hozzáadjuk a kockára vágott , előzőleg kevés olajon megfuttatott paprikát. Tanácsok: Díszítésül csikokra vágott tojásomlettet lehet a tetejére rakni. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |