Tutireceptek.hu fejléc

Darált húsos rakott karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
2 dl tejföl
1 nagyobb fej karfiol
1 tasak bolognai szósz alap (pl. Knorr)
1 db tojás

Elkészítés:
A karfiolt megmosom, megpárolom, de nem túl puhára, mert sütés közben még puhul. A darált húst a szósz alappal elkészítem, mintha spagettihez készíteném, csak 3 helyett 2 dl vizet használok. Így sűrűbb a massza. Ezután veszek egy tűzálló tálat, amibe a karfiol felét beleteszem, és villával összenyomkodom. Ráteszem a darált húst, és a tetejére a maradék karfiolt. Végül meglocsolom a tojással összekevert tejföllel. Letakarom alufóliával. Úgy 200 fokos sütőbe teszem, és amikor látom, hogy kezd a tálban forrni az étel, leveszem a fóliát, és tovább sütöm. Akkor van kész, ha megbarnul kicsit a tejföl.

Tanácsok:
Ha valaki nem akar fogyózni, tehet a tetejére reszelt sajtot, és a húsba belekeverhet egy csészényi főtt rizst, de akkor a szószt 3 dl vízzel készítse, különben nagyon száraz lesz! (Ekkor nagyobb tál is kell.)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sajtos pulyka » Rakott krumpli Mesi módra » Csirkehúsos rizottó » Gombás marhahúsos tészta
» Sonkás karfiol » Karfiolpuding » Rakott tarjás burgonya » Karfiolpuffi
» Magyaros húsos tekercs » Szalonnás karfiol » Darált kekszes krémes » Rakott karfiol diétázóknak
» Rácos rakott tarja » Karfiol sütve » Húsos rakott kelbimbó » Görög rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.