| Narancstorta piskótával receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 80 db babapiskóta 18 dkg kristálycukor 2 narancs leve és héja 2,5 dl tej 5 cl Cointreau (narancslikőr) Krémhez: 25 dkg vaj 2,5 dl tejszín 4 tojás sárgája egy kevés vaníliás cukor néhány csepp narancsolaj darált dió tejszín kakaópor piskóta a díszítéshez Elkészítés: A narancsokat forró vízzel megmossuk, szárazra töröljük, majd úgy hámozzuk meg, hogy minél több fehér belső héj maradjon a gyümölcsön. A narancshéjat a cukorral és 2 dl vízzel 8-10 perc alatt sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a narancslevet, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tejet és a Cointreau-t. A tejszínt a tojás sárgájával és egy kevés vaníliás cukorral, meg a narancsolajjal forró vízfürdőbe állítjuk és gyakori keverés mellett hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük. Egymás után belekeverjük a narancskrémet és a szirupot, majd újra habosra keverjük. A babapiskótákat igen rövid időre cukrozott tejbe mártjuk és kibélelünk velük egy tortaformát. A krém egy részét belekenjük, ráterítünk még egy réteg áztatott babapiskótát, majd ismét krémet kenünk rá. Addig ismételjük ezt az eljárást, amíg a hozzávalók mind elfogynak. Ügyeljünk rá, hogy a legfelső réteg piskóta legyen. A tortát 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd óvatosan kivesszük a formából. A torta alsó szélét beszórjuk darált dióval, a torta tetejét pedig tejszínhabbal díszítjük. Forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel vágjuk fel ezt az ünnepi csemegét. Tanácsok: 12 szeletre való adag. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |