| Narancstorta II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: # 4-5 közepes narancs # 4-5 kiskanál porcukor # 1 dl víz # 3 tojás sárgája # 6 evőkanál porcukor # 1 evőkanál liszt # 2,5 dl tej # 2-3 kiskanál zselatin (nem kell felfőzni, csak vízzel elkeverni) # 1 csomag vaníliás cukor # 5 dl tejszín # babapiskóta Elkészítés: Elkészítés: Az egyik narancs héját lereszeljük, A narancsokat meghámozzuk, és 1 centis karikákra vágjuk, megszórjuk 4-5 kávéskanál porcukorral, és felöntjük 1 dl vízzel. A tojások sárgájából 6 evőkanál porcukkorral, 2,5 dl tejjel és 1 evőkanál liszttel krémet főzünk. A krémhez - még melegen - hozzákeverjük a feloldott zselatint, a vaníliás cukrot, a narancs héját, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a már kihült krémhez. Egy tetszőleges tortaformát vagy tálat kibéleljük celofánnal, kirakjuk az alját illetve az oldalát a narancskarikákkal, kevés krémet teszünk az aljára, majd kirakjuk babapiskótával. Újra krém következik, majd babapiskóta, így rétegezzük, amíg tartanak a hozzávalók. Fontos, hogy a legvégére babapiskóta kerüljön. 1 éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából, és tálaljuk. Tanácsok: Megjegyzés: Nagyon pepecselősnek tűnik, de nagyon hamar elkészíthető. Nagyon finom, lehet citrommal és kivivel is csinálni. A kapcsos tortaformát nem ajánlom, mert vékonyak lesznek a rétegek. A receptet beküldte: angels88 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |