| Narancstorta. receptSütemények, édességek Hozzávalók: l csomag babapiskóta, 1 zselatin, 3 tojás sárgája, 2 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 4-5 narancs, 3-4 kanál porcukor 1 kanál liszt, 1,5 deci tej Elkészítés: a narancsokat meghámozás után karikára vágjuk és 3-4 kanál porcukorral és 1 pohár vízzel leöntjük és félretesszük. 3 literes lábast kibélelünk fóliával vagy celofánnal. 3 tojás sárgáját 6kanál porcukorral és 1,5 deci tejjel és 1 kanál liszttel krémmé főzünk. kihűtjük a krémet, a hűlés közben felverjük a 2 tejszínt kemény habbál. Utána összekeverjük a krémmel és 3 kanál vízben feloldott zselatint is beletesszük. Belereszelünk a krémbe még egy narancs héját is. A narancskarikákat jól lecsepegtetjük és a kibélelt lábas aljára és oldalára rakjuk a szeleteket. Erre egy sor krém kerül, rátesszük a babapiskótát.amit a narancslében megáztatunk, hogy puhább legyen. A piskótára megint krém jön, aztán megint piskóta. A sort a piskótával zárjuk. 1 napra betesszük a hűtőbe és másnap tálra borítjuk, így a narancs lesz felül. Tanácsok: Ha nincs gyerek a közelben, a narancsokat rummal is össze lehet keverni és ebbe a lecsöpögtetett lébe mártjuk a piskótákat. Próbáljátok ki, nagyon finom lett. A receptet beküldte: dobi53 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |