| Narancsos szelet. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg puha vaj 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor csipetnyi só 3 tojás 25 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor 1 citrom 1 narancs 20 dkg porcukor Elkészítés: A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, végül a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A citromot meleg vízben megmossuk, héját lereszeljük és a levét kinyomjuk. A sütőporos lisztet összekeverjük a citromhéjjal, a vajas keverékkel és a citromlével. A sütőt 200 fokra felhevítjük. Egy tepsit vajjal jól kikenünk és beletesszük a tésztát. A süteményt a sütő közepére tesszük. Egy hurkapálcával kitámasztjuk a sütő ajtaját. Az így keletkezett résen át a gőz kiáramolhat. A süteményt 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A narancsot meleg vízben megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A porcukrot összekeverjük a narancslével. A még meleg süteményt bekenjük a cukros narancslével, megszórjuk a narancshéjjal és hagyjuk megszáradni. 24 szeletre vagy rombusz fórmára vágjuk. Tanácsok: Nagyon könnyen elkészíthető, kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom. Nem lehet elrontani! :) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Macsek. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |