Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos szelet. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
3 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 citrom
1 narancs
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, végül a tojásokat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A citromot meleg vízben megmossuk, héját lereszeljük és a levét kinyomjuk. A sütőporos lisztet összekeverjük a citromhéjjal, a vajas keverékkel és a citromlével.
A sütőt 200 fokra felhevítjük. Egy tepsit vajjal jól kikenünk és beletesszük a tésztát. A süteményt a sütő közepére tesszük. Egy hurkapálcával kitámasztjuk a sütő ajtaját. Az így keletkezett résen át a gőz kiáramolhat. A süteményt 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
A narancsot meleg vízben megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A porcukrot összekeverjük a narancslével. A még meleg süteményt bekenjük a cukros narancslével, megszórjuk a narancshéjjal és hagyjuk megszáradni. 24 szeletre vagy rombusz fórmára vágjuk.

Tanácsok:
Nagyon könnyen elkészíthető, kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom. Nem lehet elrontani! :)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Macsek.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos brownies » Narancsos tiramisu golyó » Narancsos csirke » Túrós-narancsos pohárkrém
» Narancsos karottakrémleves » Narancsos-túrós alagút » Narancsos, gombás kacsa » Narancsos túrós rétes
» Narancsos sertésszűz » Narancsos Őzcomb » Narancsos barack bólé » Narancsos túrótorta
» Narancsos püspökkenyér » Poharas szilvás szelet. » Őszibarack szelet. » Narancsos puncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.