| Narancsos püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dkg margarin 8 db tojás 25 dkg rétesliszt 8 dkg mazsola 5 dkg dió 15 dkg cukor 5 dkg étcsoki 8 dkg kandírozott narancshéj(vagy aszalt gyümölcs) 1 db narancs reszelt héja 1 cs. sütőpor 1-2 ek. tej csipet só A forma kikenéséhez margarin és liszt A püspökkenyér tetejére a mázhoz: 1 narancs leve 30 dkg porcukor Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokit, az összevágott kandírozott narancshéjat(vagy aszalt gyümit)éd végül a reszelt narancshéjat. Keverés közben apránként kerül bele a sütőpor, a liszt és az olvasztott margarin. A tejre azért van szükség, hogyha túl sűrű lenne a massza, ezzel az 1-2 kanálnyival higíthatjuk. A tojásfehéérjéket egy pici sóval habbá verem, és óvatosan a masszához keverem. HA kész, az egészet kivajazott-lisztezett őzgerincformába öntöm. Előmelegített sütőbe tolom, először forróba, majd jó öt perc múlva mérsékelem a lánngot, és tűpróbáig sütöm a tésztát. Még forrón kiborítom egy tálra vagy rácsra, és bevonom a narancsléből-porcukorból kikevert mázzal. Tanácsok: Díszíthetjül kandírozott gyümölcsökkel, gyöngycukorral, vagy éppen reszelt narancshéjjal is. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |