| Narancsos szegfűszeges sertésszűz receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg szűzpecsenye 8 db narancs 2 dl narancslé 3 kanál cukor 1 csipet só 1 csipet mézeskalács fűszer 2 kanál keményítő 3 kanál méz 1 csipet őrölt szegfűszeg olaj a sütéshez Elkészítés: A szűzpecsenyét szeleteljük fel, és ütögessük meg, majd fűszerezzük be. A narancslevet forraljuk fel a cukorral, a szegfűszeggel, a mézeskalácsfűszerrel. Adjuk hozzá a kockára vágott narancshúst, majd addig főzzük, míg a narancshús szét nem esik. Sűrítsük be keményítővel, és pár kanál mézzel, majd botmixerrel turmixoljuk sima állagúra. A serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük meg benne a szűzérméket. 4-5 perc alatt, időnként megforgatva, süssük készre. Tálaláskor, vonjuk be a mártással a hússzeleteket. Köretnek burgonyafánkot vagy párolt rizst adunk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |