| Narancsos-tejszínes torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 4 tojás 120 g cukor 80 g liszt 50 g étkezési keményítő késhegynyi sütőpor 50 g olvasztott Rama 100 g narancslekvár A töltelékhez 600 ml tejszín 1 cs vaníliás cukor 6 ek narancslekvár 1 citrom lereszelt héja 4 cl narancslikőr 6 lap fehér zselatin Ezenkívül 200 ml tejszín 2 tk tejszínkeményítő csokoládéreszelék a szóráshoz narancsgerezdek a díszítéshez Elkészítés: A tojásokat a cukorral egy tálba tesszük, és habverővel habosra kikeverjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, a tojáskrémre szitáljuk és óvatosan elkeverjük, végül hozzáadjuk az olvasztott Ramát is. A tésztát tortaformába (26 cm) öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, majd tortarácson hagyjuk kihűlni. A kisült tésztát tortatálra helyezzük, tortagyűrűvel körülvesszük és a narancslekvárral megkenjük. A töltelékhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A narancslekvárt, a citromhéjat, és a narancslikőrt hozzákeverjük. A jól bevizezett zselatint kinyomkodjuk, kevés forró vízben feloldjuk, és a narancsos tejszínhez adjuk. A narancsos tejszínt a tortára kenjük, egyenletesen elsimítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Kivesszük a hűtőből és a tortagyűrűt eltávolítjuk. A tejszínt a keményítővel kemény habbá verjük, és a tortát körben bevonjuk a tejszínnel. A maradék tejszínt csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét díszítjük vele. A narancsos tejszínes tortát csokireszelékkel megszórjuk, narancsgerezdekkel díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |