| Narancsos marcipáncsók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg liszt, 7 dkg keményítő, 10 dkg puha vaj, 10 dkg natúr marcipánmassza , 1 narancs finomra reszelt héja, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1/2 vaníliarúd kikapart magja. Mázhoz 15 dkg porcukor, 4 evőkanál narancslé, ezüst cukorgyöngy. Elkészítés: A vajat a tojásokkal és cukorral habosra kevertem, hozzáreszeltem a marcipánt, beledolgoztam. A keményítőt és a sütőporral elkevert lisztet beleszitáltam, hozzáadtam a narancs héját, vanília kivonatot és sima tésztává dolgoztam. Érdemes úgy 1 órára hideg helyre tenni, mert viszonylag lágy a tészta, hidegen szebben formázható. Csillagcsőrös habzsákból kisebb halmokat és karikákat nyomtam egy sütőpapírral bélelt tepsibe és légkeverésen a sütő középső rácsára téve 180 fokon 7-8 perc alatt meg is sült. Ha már enyhén barnul az alja, érdemes kivenni, ilyenkor a süti teteje még puha lehet, de hűléskor megszilárdul. Amíg hűlt, kikevertem a mázat. Nem szeretem, ha nagyon híg, inkább folyós tejföl állagúra hagyom, hamarabb megszilárdul. Mázazás után tetszés szerint díszíthető cukor gyönggyel, reszelt narancshéjjal, mandulaforgáccsal. Fél óra alatt megszilárdul a máz, de hosszabb ideig való tároláshoz legalább egy napot száradni kell hagyni levegős helyen, hogy ne ragadjanak össze a sütemények. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |