Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-narancsos diókenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
3 dkg élesztő
15 dkg vaj vagy sütőmargarin
8 dkg durvára vágott dió
3 tojás
5 evőkanál méz
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál tej
Tetejére

1 narancstea filter
2 evőkanál porcukor
1 a hártyájától kifilézett narancs

Elkészítés:
A lisztet az élesztővel, majd a vajjal vagy sütőmargarinnal elmorzsolom. A diót, a tojást hozzáadom, mézzel édesítem, narancshéjjal fűszerezem, végül a tejet is beledolgozom. A masszát egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott püspökkenyérformába töltöm. Kb. 60 percet sütöm 160 fokon. A diókenyeret még melegen kiborítom. A teafiltert 6 percre fél dl forró vízbe áztatom, majd ezt a teát cukorral simára keverem, és felforralom. A tűzről levéve beleteszem a narancsot, és ezt a forró mázat kenem a tészta tetejére. Egész dióval díszíthetem.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-narancsos csirkecomb » Mézes-narancsos csirke » Nyuszifészek torta » Banános sütemény 2
» Habos bounty torta » Banános be-be » Kókuszos Habtekercs » Fahéjas csillagok
» Császári gesztenyetorta » Sütés nélküli almás torta » Meggyes mikrós piskóta » Álkuglóf - Okostojástól
» Karamellás fagylalttorta » A mi palacsintánk » Karamellás szelet » Elvarázsolt körte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.