| Mézes-narancsos diókenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg liszt 3 dkg élesztő 15 dkg vaj vagy sütőmargarin 8 dkg durvára vágott dió 3 tojás 5 evőkanál méz 1 narancs reszelt héja 2 evőkanál tej Tetejére 1 narancstea filter 2 evőkanál porcukor 1 a hártyájától kifilézett narancs Elkészítés: A lisztet az élesztővel, majd a vajjal vagy sütőmargarinnal elmorzsolom. A diót, a tojást hozzáadom, mézzel édesítem, narancshéjjal fűszerezem, végül a tejet is beledolgozom. A masszát egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott püspökkenyérformába töltöm. Kb. 60 percet sütöm 160 fokon. A diókenyeret még melegen kiborítom. A teafiltert 6 percre fél dl forró vízbe áztatom, majd ezt a teát cukorral simára keverem, és felforralom. A tűzről levéve beleteszem a narancsot, és ezt a forró mázat kenem a tészta tetejére. Egész dióval díszíthetem. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |