| Narancsos mézes-mázas csirkeszárnyak receptHúsételek Hozzávalók: 20 db csirkeszárny A mázhoz: 5 bő ek méz (mi akácmézzel szoktuk) 1/2 citrom leve 2 db narancs leve (kb. 2 dl) 1 cm gyömbér reszelve 4-5 fokhagyma gerezd, összezúzva 3 bő ek ketchup őrölt színesbors ízlés szerint 2 ek sötét szójaszósz Az összesütéshez: 1-2 ek mogyoróolaj 1 szelet gyömbér Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra. Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk. (Hogy ne lövöldözzön, mikor sül.) Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője, süsse nyugodtan abban. Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük. Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan. Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot. Végül a sötét szójaszót öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart. Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt. A wokba beleöntjük a mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe. Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes mázat, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz. Lefedjük, és kis lángon még kb.10-15 percig pároljuk és kész. Tanácsok: Aki csípősen szereti, bátran dobhat a mogyoróolajba csilit az összesütéskor a gyömbérszelet mellé, vagy akár a mázba is. Úgy is remek lesz. Nagy lángon sütésnél érdemes mogyoróolajat használni, mert magasabb hőfokra hevíthető, nem is beszélve a különleges zamatáról, ami remekül illik a kínai jellegű ételekhez. Köretnek zöldséges sült tésztát, vagy rizst ajánlunk hozzá. A receptet beküldte: Moncsy85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |