| Narancsos paradicsomleves receptLevesek Hozzávalók: 4 dl paradicsomlé, 6 dl narancslé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő, 2 narancs, 2 mogyoróhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis darab gyömbér, só, bors, néhány bazsalikomlevél Elkészítés: A megtisztított mogyoróhagymát apróra vágjuk, és kevés felhevített olajon puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt kevés paradicsomlével simára keverjük. A többit a narancslével együtt a hagymára öntjük, és felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a keményítőt, egyet forralunk rajta, és a levest sóval, borssal ízesítjük. Egy másik edényben felhevített olajon megpirítjuk az áttört fokhagymát, hozzákeverjük a meghámozott, apróra vágott gyömbért, és együtt pároljuk a fokhagymával. A narancsot forró víz alatt alaposan megsikáljuk, és a héjából vékony csíkokat vágunk. A gyümölcsöt meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk, és éles késsel kiszedjük a gyümölcshúst a gerezdekből. Összevágjuk, és a levével együtt a levesbe tesszük. A levest felforrósítjuk, és tálkákba merjük. A tetejét apróra vágott bazsalikommal, és narancshéj csíkokkal díszítve tálaljuk. Tanácsok: Nyári szezonban frissen turmixolt lédús paradicsomból készítsük a levest. A paradicsomleves más variációkban, gyümölccsel, sajttal is nagyon ízletes. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |