| Narancsos palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A palacsintatésztához: 30 dkg liszt 3 tojás 4 dl tej 1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda 1 közepes méretű narancs reszelt héja 5 dkg vaj, olvasztva 1 evőkanál porcukor csipet só kevés olaj a sütéshez A mártáshoz: 5-6 darab narancs kifacsart leve (kb. 2,5 dl) 1 darab citrom 2 evőkanál porcukor 5 dkg vaj 1 evőkanál keményítő Elkészítés: A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Nagyméretű palacsintasütőben hagyományos módon kisütjük a palacsintákat, félretesszük, melegen tartjuk. A narancsmártáshoz összekeverjük a narancslevet a citrom reszelt héjával, a porcukorral. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a cukros-narancsos levet. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kevés hideg vízzel kikevert keményítőt, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon forraljuk a mártást, amíg kellően besűrűsödik. A palacsintákat félbe, majd negyedbe hajtjuk, és ráöntjük a forró narancsmártást. Azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |