| Narancsos mandulatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22,5 dkg vaj 22,5 dkg darált mandula 22,5 dkg cukor (fele simát, fele barnát használtam) 4 tojás 5 dkg liszt 1 narancs leve és héja 1 tasak fahéj, csipet só Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180C-ra. A szoba-hőmérsékletű (mikróban kicsit meg lehet olvasztani, ha hűtőből vettük ki) vajat a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a darált mandulát, majd egyesével a tojásokat. Lassanként beleszitálom a lisztet. A masszához adom a narancs kifacsart levét és lereszelt héját és végül a csipet sót és a fahéjat. Egy kivajazott, sütőpapírral az alján kibélelt 20 cm átmérőjű tortaformába öntöm a masszát és 180 C-on kb. 70 percig sütöm (tűpróba). Az első tíz perc után alufóliával letakarom az egész formát. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |