| Narancsos kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 42 dkg liszt 22 dkg cukor 22 dkg vaj 4 tojás szétválasztva 1 csomag sütőpor 3 dl frissen facsart narancslé 1 evőkanál (narancs) lekvár 1 narancs reszelt héja 1 csipet só A sziruphoz: 2 dl narancslé 20 dkg cukor Elkészítés: Kivajazunk egy kuglófformát. Egy mély tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan összekeverjük. Kimérjük a lisztet, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. A vajas masszához adjuk felváltva a lisztes keveréket és a narancslét, végül belekeverjük a lekvárt és a reszelt narancshéjat is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt adjuk legvégül - óvatosan, fakanállal - a tésztához. A tésztát a kivajazott kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk. (180 fokon kb. 55 perc alatt sül meg a kuglóf.) Elkészítjük a szirupot: A cukrot összekeverjük a narancslével, és 5 percig gyöngyözve forrni hagyjuk. Utána lehúzzuk a gázról. Ha letelt az 55 perc (vagy megvolt a tűpróba), a sütőt elzárjuk, kivesszük a kuglófot, megszurkáljuk, és rálocsoljuk a szirup felét. Eztán hagyjuk 10 percig hűlni. Ha letelt a 10 perc, kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk a maradék sziruppal. A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |