| Vendégváró kávékrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 2 csésze tej ( 2 dl ) - 2 csésze erős kávé ( 2 dl ) - 2 egész tojás - 2 evőkanál liszt - 2 cs. vaniliás cukor - 4 evőkanál cukor - pár kocka reszelt étcsokoládé Elkészítés: A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a kávét. Beleszórjuk a lisztet, és felöntjük forró vaniliás tejjel. Egy lábosban feltesszük a tűzre, és sűrűre főzzük. Melegen poharakba töltjük, hidegen tálaljuk. Én a megmaradt tojásfehérjéből vertem kemény habot, ezt tettem a krém tetejére, és reszelt csokival szórtam meg, szerintem így is feldobja :) Tanácsok: Ez amit leírtam dupla adag, kettő kis fagyistálkányi jött ki ( kb 2 dl krém került egy kis fagyistálkába ) Nekem két csésze tej az lett 2 dl mert ugye a csésze az kb 1 dl-es. tehát 2 dl tej és 2 dl kávé került a krémbe. A cukor mennyisége lehet kevesebb is több is kinek mi az ízlése, párom a krémbe még kért egy kis cukrot, a kávé erősségétől is függ mennyit rakunk bele. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Arianne113 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |