| Narancsos kacsa (amc recept) receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 sovány pecsenyekacsa 2 narancs 1/2 dl vörösbor 3 gerezd fokhagyma 2 szem szegfûszeg, só, bors Elkészítés: A megmosott és leszárított kacsát negyedekre vágjuk. A zsíros bõrbõl csak annyit hagyunk rajta, amennyi feltétlenül szükséges. A húsdarabokat félretesszük. A hagymát tisztítás után finomra metéljük. A narancsokat megmossuk, a sárga héjukat vékonyan lehámozzuk és finomra vágjuk. A fehér bundát egészen levágjuk, a narancsot felkarikázzuk, és a karikákat kockákra aprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A legnagyobb méretû AMC-serpenyõt felforrósítjuk, majd a bõr nélküli oldalával egyenként beletesszük a kacsadarabokat. Ha megpirult, és "önként" elválik az edény aljától, megfordítjuk, és a bõrös felét is megpirítjuk. Azonnal mellétesszük a hagymát, a fokhagymát és a szegfûszeget, beleszórjuk a finomra vágott narancshéjat, majd ráöntjük a vörösbort, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedjük. A hõforrást a minimumra visszakapcsoljuk, és anélkül, hogy a fedõt levennénk, 40 percig pároljuk. Ekkor mellérakjuk a narancskockákat, és ismét befedve, további 30-35 percig pároljuk. Ezután levesszük a fedõt, és a felesleges levét elpárologtatjuk. Köret- és italajánlat: Mindenféle párolt zöldség és gombás rizs illik hozzá. Azzal a vörösborral kínáljuk, amivel fõztük. kcal/kJ 750/3720 fehérje/zsír 95 g/33 g szénhidrát 10 g A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |