| Gyümölcsös kacsacomb receptHúsételek Hozzávalók: 4 db bőrös kacsacomb 2 db őszibarack 1 fürt színes szőlő só bors 1 ek vaj 0, 5-1 dl fehérbor vagy szőlőlé 1-2 ek méz vagy nádcukor 10 dkg főtt gesztenye 1-2 ek olaj és vaj a sütéshez 1 tyúkhúsleves kocka Elkészítés: A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, őrölt borssal megszórjuk és fél-egy órát állni hagyjuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, majd a kacsacombok mindkét oldalát pirosra sütjük. Felöntjük a borral vagy szőlőlével, hozzáadjuk a leveskockát, félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a magnélküli szőlőszemeket, a gerezdekre vágott őszibarackot és készre pároljuk. A kacscombokat kivesszük, mézzel megkenjük, sütőben vagy serpenyőben ropogósra sütjük. Közben a mártást leszűrjük, kevés vajat adunk hozzá, kissé besűrítjük. A mártásba visszatesszük a combokat, hozzáadjuk a főtt gesztenyét. Sült lilakáposztával / amihez felhasználtuk a párolt gyümölcsöket és kevés mártást/, sült burgonyával, karamellizált őszibarack gerezdekkel kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |