| Orosz krémtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: • 6 tojás • 12 dkg kristálycukor • 12 dkg liszt • 1 citrom reszelt héja A krémhez: • 2,5 dl tej • 1 vaníliás pudingpor • 10 dkg kristálycukor • 1 mokkáskanál vaníliás cukor • 20 dkg vegyes, apróra vágott cukrozott gyümölcs • 1 citrom reszelt héja • 5 dkg mazsola • 2 dl tejszín A díszítéshez: • 2 dl tejszín kemény habja, • 2 dkg porcukor • 5 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs Elkészítés: A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat. A tortaformát kibélelem vagy kikenem, beleöntöm a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, három lapra vágom. A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot. Ezzel megtöltöm a tortát, a maradékkal bekenem az oldalát és a tetejét, majd hűtőbe teszem. Díszíteni közvetlenül tálalás előtt érdemes! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |