| Diabetikus citromtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg Glukonon, fél csomag sütőpor, 40 dkg vaj, 20 dkg Glukonon, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 db citrom, Citromos gyümölcs zselé, Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. Ezután a két citromot nagyon vékonyan fel kell szeletelni, és a szeleteket a tortán izlésesen elrendezni. Elkészítjük a citromos gyümölcszselét, és mikor már kellően kihűlt, a tortára öntjük. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |