| Narancslétorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg margarin 15 dkg porcukor 5-5 dkg liszt és darált dió 1 narancs reszelt héja 2 narancs 1 teáskanál sütőpor 4 tojás 1 tasak vaníliáscukor csipet só A krémhez (illetve diszítéshez): 1 dl tej 1 evőkanál zselatinpor 2 dl tejszín 1 narancs fél-fél dl narancslé és narancsszörp mandulaforgács csokoládéreszelék Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a reszelt narancshéjat és kevés sót. Folyamatosan, felváltva keverjük hozzá a sütőporos lisztet, a narancslevet, és a darált diót. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beledolgozzuk a masszába. A kapcsos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát. 160 ºC-os sütőben megsütjük. A tortaformát kikapcsoljuk, és megvárjuk, amíg a torta kihűl. Hurkapálcával megszurkáljuk, vigyázva arra, hogy ne szúrjuk át az alját. Folpackkal betakarjuk, és egy napra hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a tejszínt a narancsszörppel habbá verjük, összekeverjük a forralt tejben feloldott zselatinnal, és még melegen a tortára kenjük. Meghámozott és kifilézett narancsszeletekkel beborítjuk a torta tetejét, és csokireszeléket szórunk rá. Az oldalát mandulaforgáccsal díszítjük. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |