| Sárgadinnyés túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 10 dkg vaj - 7 dkg cukor - 1 csomag vaníliás cukor - néhány csepp rumaroma - 2 tojás - 12 dkg liszt - 5 dkg kókuszreszelék - 1 kávéskanál sütőpor 5 evőkanál tej A tetejére: - 6 lap zselatin - 1 sárgadinnye - 4 dl tejszín - 10 dkg cukor - 1 citrom leve - 25 dkg tehéntúró - 1 csomag tortazselé Elkészítés: A vajat a kétféle cukorral meg a rumaromával habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, összedolgozzuk a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a liszttel és a tejjel. Margarinnal kikent , zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. A tortalapot a formából kivéve hűtjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A sárgadinnyének egyharmadát pürésítjük. Hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, majd belevegyítjük a citromlevet, a túrót és az alacsony hőfokon feloldott zselatint. Hűvös helyre állítjuk. A kemény habbá vert tejszínt a kréme keverjük. a tortalap köré karimát pattintunk. A dinnyekrémet a tésztára simítjuk és 2 órára a hűtőbe tesszük. A maradék dinnye húsából kis szeleteket vágunk, amit a torta tetejére teszünk. Lábasban a zseléport a maradék cukorral összekeverjük. Apránként hozzáöntünk 2,5 dl vizet, és kevergetve felforraljuk. 1 percig hűlni hagyjuk, és a dinnyékre öntjük, majd a tortát kb. 2 órára ismét hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: Zsepii Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |