| Narancskrémmel töltött gesztenyerolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 csomag gesztenyepüre 2 evőkanál liszt 1 dl tej 5 dkg margarin 5 dkg porcukor 2 db narancs Tetejére: csokimáz vagy tortabevonó Elkészítés: A narancsok héját lereszelem. Az egyik narancs levét kifacsarom,a másikat lehártyázom,a húsát felaprítom. A narancskrémhez lisztből, tejből, narancsléből besamelt főzök,ha kihűlt,kanalanként belekeverem az előre habossá kevert margarin +cukor+narancshéj krémbe.Ha nem állna össze újból felteszem főzni. Végül belekeverem a narancs húsát is.A gesztenyepürét összekeverem,majd egy folpack-on vizes kézzel kb.30x20 cm nagyságúra nyomkodom. A közepére csíkban elosztom a narancskrémet,és a folpack segítségével a gesztenyét feltekerem. Elkészítem a csokimázt(én tortabevonóval csináltam),megvárom míg megszilárdul a csoki a tetején,aztán óvatosan befóliázom,vigyázva,hogy ne túlságosan érjen a tésztához a folpack. 2 órára hűtőbe teszem,aztán fogyasztható. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: leona78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |