| Nagymama gesztenyés tekercse receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 1-2 kiskanál cukrozatlan kakaópor, a krémhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 kupica rum, 1 kiskanál kókuszreszelék, a tetejére:7-10 dkg tortabevonó étcsokoládé, a tálaláshoz:tejszínhab. Elkészítés: A kekszet megdaráljuk (kapható eleve így is),majd a puha margarinnal,a cukorral,a rummal,a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozva félretesszük (de nem a hűtőszekrénybe!).A krémhez a gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük,és a puha margarinnal,a cukorral,a rummal meg a kókuszreszelékkel összegyúrjuk.Egy tiszta konyharuhát megvizezünk,kiterítjük,és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel kenegetve kb.20x15 centis téglalappá formáljuk rajta.A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk,majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük.A másik tekercset is ugyanígy készítjük el,majd egy órára jégbe hűtjük.A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl,tejszíhabbal kínáljuk. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll. Tanácsok: A tekercseket alufóliába csomagolva akár 3-4 hónapra is lefagyaszthatjuk,így mindig lesz kéznél egy kis édesség. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |