| Fahéjas diós tekercsek receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tisztához: 1 kg liszt 130 g cukor 1 kiskanál só 20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő 500 ml langyos tej 150 g puha vaj 2 db tojás vanília a diós töltelékhez: 50 g vaj 200 g darált dió 80 g cukor (tetszés szerint több) egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék) 1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint) 1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez Elkészítés: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni. Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a vajat, a darált diót és a cukrot adjuk hozzá és a fahéjjal ízesítsük, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak annyit, hogy pépes, sűrű töltelék legyen. Nyújtsuk téglalap alakúra a tésztát és kenjük meg a töltelékkel, a tészta két oldalát hajtsuk rá a közepére. Szeleteljük vastag szeletekre a tésztát. Két kézzel fogjuk meg és csavarjuk meg a rudakat, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg mindegyik rudacskát tojássárgájával és meleg helyen, hagyjuk még állni, 20 percet. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 20-25 percet. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |