| Mozart-golyó receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál baracklekvár, 2 evõkanál rum, 1 tojásfehérje, kb. 40 szem kimagozott rumos meggy. Elkészítés: A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk A receptet beküldte: cintia2005 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |