Tutireceptek.hu fejléc

Mozart-golyó recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

20 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evõkanál kakaópor,
1 evõkanál baracklekvár,
2 evõkanál rum,
1 tojásfehérje,
kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.

Elkészítés:

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk


A receptet beküldte: cintia2005


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mozart-golyók » Fokhagymás gombaleves » Zöldspárga leves » Az én brokkoli krémlevesem
» Vöröslencse krémleves » Kókusztejes eperleves » Rumos-meggyes kókuszgolyóm » Pirított tarhonya leves
» Daragaluska/grízgaluska/ » Szegedi marhagulyás » Paplanos csirkemell » Húsgombóc, mint levesbetét
» Kolbászos lencseleves » Sült sajtosgolyó » Káposztaleves tojással » Pikáns patiszon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.