| Meggyes kehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: # 30 dkg meggy # 5 dkg cukor # 2 dl meggylé # 2,5 dl tejszín # 2 tasak zselatinpor # 2 evőkanál csokoládéforgács Elkészítés: Elkészítés: A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, a közben kifolyó friss levet a meggyléhez szűrjük. A meggylevet a cukorral és a zselatinnal kisebb edényben, kis lángon kevergetve feloldjuk. A gyümölcsöt a kelyhekben szétosztjuk, ráöntjük a zselatinos levet, és hagyjuk megdermedni, közben egyszer villával óvatosan felkeverjük. Letakarjuk, és a hűtőben körülbelül 4 órán át hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, tálaláskor a gyümölcsre adagoljuk, és megszórjuk a csokoládéforgáccsal. A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |