| Lekváros táskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22 dkg liszt 15 dkg vaj 8 dkg cukor 2 tojás 1/2 citrom reszelt héja 7 teáskanál lekvár (ízlés szerint) 3 teáskanál fehérbor 2 tojássárgája a kenéshez Elkészítés: A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a tojásokkal, a citrom héjával és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A lekvárt elkeverjük a borral, és mindegyik kör közepére kb. 1 teáskanál teszünk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A tészta szélét bekenjük a tojássárgájával, összehatjuk, kissé összenyomkodjuk, és a tepsire rakosgatjuk. Megkenjük a maradék tojássárgájával, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |