Tutireceptek.hu fejléc

Nagyanyáink paprikás csirkéje recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke
1 nagy szál lángolt kolbász
1 kg zöldpaprika
6 dl tejföl
25 dkg paradicsom
1 kg vegyes leveszöldség
15 dkg füstölt szalonna
3 dl száraz vörösbor
3 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál piros fűszerpaprika
3 evőkanál vegeta
törött feketebors, só

Elkészítés:
Az apróra vágott füstölt szalonnát tedd a kukta aljába. A csirkét vágd kis darabokra, sózd be. A kolbász bőrét húzd le, majd vágd nagyobb darabokra. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, valamint a megmosott paradicsomot karikázd fel, a megtisztított burgonyát vágd kockára. A vöröshagymát vékonyan karikázd fel, a zöldséget tisztítás után vágd kis hasábokra. Kezdd el melegíteni a szalonnát, amíg kevés zsírt nem ereszt. Kevergetés közben szórd bele a pirospaprikát, és azonnal locsold meg 3 evőkanál vízzel. Keverd össze, és a következő sorrendben tedd bele a hozzávalókat: először a hagymakarikákat, a csirkehús-darabokat, a füstölt kolbászt, majd a zöldpaprikát, a zöldséget.
Hagyd néhány percig pirulni, majd annyi vízzel öntsd fel, hogy bőven ellepje. Az ételízesítővel, a törött borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezd meg, és egy órán keresztül főzd. Öntsd bele a bort, és tedd bele a paradicsomot. Sózd meg, forrald össze, majd a tejfölt belekeverve forráspontig melegítsd.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös krumplipaprikás » Halpaprikás bográcsban » Lecsós karfiolpaprikás » Tejfölös gombapaprikás
» Harcsapaprikás » Csornai töltött paprikás » Vasi paprikás » Sült paprikás fetasajtkrém
» Gombapaprikás » Babpaprikás » Paprikás zeller » Paprikás pogácsa
» Gombás harcsapaprikás » Háromszínű paprikasaláta » Karfiol paprikásan » Rakott csirkepaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.