| Nagyanyáink paprikás csirkéje receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagyobb csirke 1 nagy szál lángolt kolbász 1 kg zöldpaprika 6 dl tejföl 25 dkg paradicsom 1 kg vegyes leveszöldség 15 dkg füstölt szalonna 3 dl száraz vörösbor 3 nagy fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 2 evőkanál piros fűszerpaprika 3 evőkanál vegeta törött feketebors, só Elkészítés: Az apróra vágott füstölt szalonnát tedd a kukta aljába. A csirkét vágd kis darabokra, sózd be. A kolbász bőrét húzd le, majd vágd nagyobb darabokra. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, valamint a megmosott paradicsomot karikázd fel, a megtisztított burgonyát vágd kockára. A vöröshagymát vékonyan karikázd fel, a zöldséget tisztítás után vágd kis hasábokra. Kezdd el melegíteni a szalonnát, amíg kevés zsírt nem ereszt. Kevergetés közben szórd bele a pirospaprikát, és azonnal locsold meg 3 evőkanál vízzel. Keverd össze, és a következő sorrendben tedd bele a hozzávalókat: először a hagymakarikákat, a csirkehús-darabokat, a füstölt kolbászt, majd a zöldpaprikát, a zöldséget. Hagyd néhány percig pirulni, majd annyi vízzel öntsd fel, hogy bőven ellepje. Az ételízesítővel, a törött borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezd meg, és egy órán keresztül főzd. Öntsd bele a bort, és tedd bele a paradicsomot. Sózd meg, forrald össze, majd a tejfölt belekeverve forráspontig melegítsd. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |