Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros tarja hagymás krumplival recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A húshoz
60 dkg sertéstarja (csont nélküli)
6 ek mustár
fekete bors ízlés szerint (durvára darált)
só ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
A hagymás krumplihoz
1 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
A tarját közepesen vastag 1, 5 cm-es szeletekre vágjuk. Széleit bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze a hús sütés közben. Sózzuk, borsozzuk, mustárral mindkét oldalát bekenjük és félretesszük.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük.
A hús mindkét felét a felhevített zsiradékon kb 8-8 percig sütjük, kivesszük.
A megmaradt zsiradékhoz adjunk 1 ek olajat, majd tegyük rá a felszeletelt vöröshagymát és az aprított petrezselymet, majd adjuk hozzá a krumplit, kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma világosbarnára sül. Ha szükséges utánasózunk.
A húst tálra szedjük, majd a hagymás-petrezselymes krumplival tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libamáj hagymásan kisütve » Fokhagymás csirkemáj sütve » Póréhagymás saláta » Póréhagymás omlett
» Fokhagymás kenyér » Fokhagymás gombaleves » Hagymás, szalonnás röszti » Sonkás-hagymás szelet
» Mustáros csülök » Hagymás mozzarellás csirke » Zöldségragus tarja » Karfiol krumplival
» Mustáros kéregben sült hal » Újhagymás-retek-saláta » Csőben sült sertéstarja » Fokhagymás vaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.