| Mustáros tarja hagymás krumplival receptHúsételek Hozzávalók: A húshoz 60 dkg sertéstarja (csont nélküli) 6 ek mustár fekete bors ízlés szerint (durvára darált) só ízlés szerint 1 dl napraforgó olaj (vagy zsír) A hagymás krumplihoz 1 kg burgonya 2 nagy fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem só ízlés szerint 1 ek napraforgó olaj Elkészítés: A tarját közepesen vastag 1, 5 cm-es szeletekre vágjuk. Széleit bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze a hús sütés közben. Sózzuk, borsozzuk, mustárral mindkét oldalát bekenjük és félretesszük. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük. A hús mindkét felét a felhevített zsiradékon kb 8-8 percig sütjük, kivesszük. A megmaradt zsiradékhoz adjunk 1 ek olajat, majd tegyük rá a felszeletelt vöröshagymát és az aprított petrezselymet, majd adjuk hozzá a krumplit, kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma világosbarnára sül. Ha szükséges utánasózunk. A húst tálra szedjük, majd a hagymás-petrezselymes krumplival tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |