| Zöldségragus tarja receptLevesek Hozzávalók: 4 szelet (kb.40 dkg sertéstarja) 1 pár virsli 5 dkg kifejtett zöldborsó 1 paradicsom 1 paprika 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj liszt,só,őrölt bors köretnek: 20 dkg rizs 1 csomó zöldpetrezselyem, só Elkészítés: A megmosott hússzeleteket kissé kiverjük, sóval meg őrölt borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk, és a forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután a sült húst kivesszük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a megtisztított, felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, karikákra vágott virslit, a kifejtett borsót, a kicsumázott, szeletekre vágott paprikát meg a paradicsomot. Megsózzuk, lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és ráhalmozzuk a melegen tartott hússzeletekre. Sós vízben párolt petrezselymes rizzsel tesszük az asztalra. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |