| Mustáros nyúlcomb újkrumplival receptHúsételek Hozzávalók: 4 db hátsó comb 150 ml olaj 3 ek mustár(lehet dijoni) só, bors 16 szem mandarin nagyságú (vagy picit nagyobb) újkrumpli Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. . A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olajat. Sózzuk, borsozzuk. A megmosott combokat több helyen késsel megszurkáljuk, enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük. Az újkrumplit megmossuk és ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire. A tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Öt percenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A krumplikat is időnként megforgatjuk. Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). Addigra tuti a krumpli is megsül. Tanácsok: Helyzettől függően a húst lehet egy tányéron pácolódni hagyni mielőtt a tepsibe tennénk 1-2 órát. Ilyenkor ezzel a visszamaradt lével együtt tesszük a tepsibe. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |