Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros hús 2 fő részére recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
sertéscomb szeletek (csirkehús is jó)
mustár
tejföl

bors
hagyma
sült hús fűszersó (csirke vagy egyéb)
rizs
olaj

Elkészítés:
2 ujjnyi vastag szelet sertéscombot felkockázok. A felaprított hagymát olajon üvegesre sütöm teflon lábosban, majd hozzáadom a felkockázott húst. Sütöm míg fehérek nem lesznek a húskockák, majd felengedem vízzel. Adok hozzá 2 csipetnyi borsot, fél vagy egy egész kiskanál sót(ízlés szerint), majd a sült hús fűszerkeveréket (fél kiskanál). Puhára főzöm a húst fedél alatt.Annyi lét hagyok rajta amennyi ellepi (meg is lehet kóstolni, a lényeg hogy ne legyen vízizű). Majd a húsléből kiveszek 4-5 evőkanálnyit és külön egy kis edényben fél pohár tejföllel (kis pohár-175 g) és kb. 2 evőkanál mustárral összekeverem.Visszaöntöm a húsra, fél percig főzöm még, majd főtt rizzsel tálalom.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: j357


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkás mustáros csirke » Mustáros uborkamártás » Mustáros lencsesaláta » Mustáros tonhal
» Mustáros-tejfölös csirke » Mézes, mustáros saláta » Tejszínes mustáros hús » Fokhagymás-mustáros tarja
» Mézes-mustáros csirkemell » Mustáros csirkeszárnyak » Mustáros csirkecomb » Mustáros csirkemellcsíkok
» Mustáros marhaszelet » mustáros tarja » Mustáros-hagymás csirke » Mustáros halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.