| Almakrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma, 1/8 l víz, 1 citrom, 5 dkg apróra vagdosott narancshéj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 lap áttetsző zselatin, 2 likőröspohár rum, 1/4 l tejszín, meggy- vagy málnaszirup Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre szeleteljük. A vízzel és a citrom levével kevés ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Összeforraljuk egy kevés ideig. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a meleg almamasszához adjuk. Jól elkeverjük. Hideg helyre tesszük. Dermedés előtt hozzáadjuk a rumot és a felvert tejszínt. Kivizezett őzgerinc formába simítjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk, de előtte egy pár másodpercre a formát forró vízbe mártjuk, mert így könnyebb kiborítani az almakrémet. Meggy- vagy málnasziruppal kínáljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |