Tutireceptek.hu fejléc

Almakrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma,

1/8 l víz,

1 citrom,

5 dkg apróra vagdosott narancshéj,

10 dkg cukor,

1 csomag vaníliás cukor,

12 lap áttetsző zselatin,

2 likőröspohár rum,

1/4 l tejszín,

meggy- vagy málnaszirup

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre szeleteljük. A vízzel és a citrom levével kevés ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Összeforraljuk egy kevés ideig. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a meleg almamasszához adjuk. Jól elkeverjük. Hideg helyre tesszük. Dermedés előtt hozzáadjuk a rumot és a felvert tejszínt. Kivizezett őzgerinc formába simítjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk, de előtte egy pár másodpercre a formát forró vízbe mártjuk, mert így könnyebb kiborítani az almakrémet. Meggy- vagy málnasziruppal kínáljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos almakrém » Almakrémleves sárgarépával » Almakrém diétásan » Almakrém poharakban
» Almakrémleves » Almakrém joghurttal » Morzsás almakrém » Tea kenyér Kanadából
» Káplán krémes » Linzerkarika-Ishler » Feketeerdei Meggytorta » A világ legjobb muffinja!
» Sarlott torta » Macskaszem » Diós mágnás » Raffaello szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.