| Őzgerinces vendégváró receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 főtt tojás 4 savanyú uborka 3 piros olajos paprika 1 főtt sárgarépa 20-30 dkg sonkás szalámi 1 üveg tartármártás ( 250g ) 2, 5 dl víz 2 kis kanál ételizésítő fél húsizésítő kocka 2, 5 leveseskanál zselatin 1 kis doboz cukorborsó Elkészítés: A tojást, uborkát, szalámit, paprikát, répát apróra szétvágjuk. Hozzáadjuk a tartármártást és a borsót. 1 dl hideg vízbe beletesszük a zselatint. 30-60 percig hagyjuk megdagadni. Azután beleöntjük a 1, 5 dl forró vízbe, amiben szétfőztük az ételizésítőt a húsizésítókockával. Addig kevergetjük amíg a zselatin szét nem olvad. A zselatint tovább nem főzzük!!!! Mikor langyosra kihűlt beletesszük a masszába, összekeverjük és beleöntjük a száraz őzgerincformába.Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni, majd kifordítjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |