| Meggyes őzgerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 1 nagy formához: 25 dkg meggybefőtt leve nélkül (vagy fagyasztott), 2 tojás, 3 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál tej, 5 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg, késhegynyi reszelt citromhéj, csipetnyi só, vaj vagy margarin és liszt a formához Elkészítés: A meggybefőtt levét lecsöpögtetem, és kimagozom. Ha fagyos, hagyom teljesen felolvadni, és utána csöpögtetem le. Egy nagy őzgerinc formát vajjal vastagon kikenek és liszttel behintem. Rövid időre a hűtőszekrénybe teszem, hogy a vajas liszt megdermedjen rajta. Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. Ezután beleszórom a fűszereket, apránként belekeverem a lisztet és a tejet, majd addig keverem, amíg az egész habos, egynemű masszává nem válik. Végül belecsorgatom az olvasztott, de már nem forró margarint, és a masszát a jó hideg formába simítom. Ezután a meggyet egyenletesen rászórom, ami kissé belesüllyed. Előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon kb. 40 percig sütöm. Csak annyira csukom be a sütő ajtaját, hogy egy hurkapálca közé férjen, így a gőz eltávozhat a sütőtérből. Közepes lángon addig sütöm, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a massza. Ha a teteje az átsülés előtt barnul, akkor vagy egy papírlapot, vagy alufólia lapot borítok rá. A megsült tésztát deszkára borítom, de csak akkor vágom fel, ha teljesen kihűlt. Felszeletelem. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |