| Tarka hús őzgerincben receptHúsételek Hozzávalók: 35-40 dkg csirkemell 1 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 5 dkg sárgarépa 10 dkg zöldborsó 10 dkg csemegekukorica 15 dkg sajt 5 db tojás 2 evőkanál finomliszt 200 g szeletelt bacon só bors majoranna petrezselyem Elkészítés: 1. A zöldségeket nem túl puhára megfőzzük, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk. 2. A kockára vágott csirkemellet egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá kis majorannát, petrezselyemzöldet. 3. Hozzátesszük a hagymákat, borsót, sárgarépát, reszelt sajtot, óvatosan, de egyenletesen összeforgatjuk, majd a tojásokat kevés liszttel felverjük, és ráöntjük a húsos-zöldséges keverékre. 4. 2 őzgerinc formát kibélelünk baconnal, belöntjük a masszát, és ráhajtjuk a bacon végeit. 5. Kb. 50 percig sütjük. Tanácsok: Fogyasztható frissen, melegen krumplipürével, de egy nap pihenés és hűtés után hidegen szeletelve, salátával is kitűnő. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: napraforgó4. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |