Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós kosár recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg ráma margarin
fél csomag sütőpor
10 dkg porcukor
6 tojássárgája
1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

6 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
30 dkg darált mogyoró (vagy mandula, dió)
15-20 dkg finom lekvár

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. A kis kosárka formákat kibéleljük a tésztával.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot apránként hozzáadjuk, végül a mogyorót (mandulát, diót) is beleforgatjuk. A kis tésztakosarakba 1-1 kk. lekvárt töltünk, és erre rakjuk a mogyorós habot(1 evőkanálnyit kosaranként).
Előmelegített sütőben, közepes lánggal 12-15 percig sütjük.

Tanácsok:
Lisztérzékenyeknek Coelipán kenyérport is használhatnak hozzá.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós macskanyelv » Párizsi kosárkák » Mogyorós csokoládés fagyi » Almás kosár
» Mogyorószószos csirkemell » Mogyorós habcsók » Mogyorós csemege » Mogyorós mézes szelet
» Pikáns kosárkák » Mogyorós csokigolyó » Kókuszos kosárka » Mogyorós-áfonyás muffin
» Cukkini kosárka » Mogyorós halszeletek » Mogyorós lepény » Dióhabos kosárka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.