| Mogyorós kosár receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg ráma margarin fél csomag sütőpor 10 dkg porcukor 6 tojássárgája 1 evőkanál tejföl A töltelékhez: 6 tojásfehérje 30 dkg kristálycukor 30 dkg darált mogyoró (vagy mandula, dió) 15-20 dkg finom lekvár Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. A kis kosárka formákat kibéleljük a tésztával. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot apránként hozzáadjuk, végül a mogyorót (mandulát, diót) is beleforgatjuk. A kis tésztakosarakba 1-1 kk. lekvárt töltünk, és erre rakjuk a mogyorós habot(1 evőkanálnyit kosaranként). Előmelegített sütőben, közepes lánggal 12-15 percig sütjük. Tanácsok: Lisztérzékenyeknek Coelipán kenyérport is használhatnak hozzá. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |